• FAITS DIVERS
  • SOCIÉTÉ
  • ECONOMIE
  • POLITIQUE
  • CULTURE
  • SPORT

Bali Breizh

Logo de l'émission Bali Breizh

Brewen Favrau : « Ar re gentañ o deus degaset ar pib-ilin e Breizh a zo sonerien ar bagadoù »

Par Arthur Thouvenin

Brewen Favrau a zo bet kouviet ganeomp ar sizhun-mañ. Ar soner yaouank-mañ en deus desket seniñ pib-ilin en Iwerzhon ha pa oa 18 vloaz nemetken. Seniñ a ra er strollad Insch, a vo selaouet e-pad an abadenn, hag embannet ganto ur bladenn nevez ‘zo, Daffy’s trip. Gantan e komzimp ivez eus ar veajoù en deus graet.

Heuliañ a rimp Thelo Mell betek Sant-Kadou, e Streat ar Skol, da gejañ gant Yvon Gouez, merour ar studio sonerezh bras-mañ, e kreiz ar Menezioù Are.

E Montroulez eo bet Yann-Herle Gourves da geginañ gant Dylan, keginer a-vicher, en deus kinniget ur rekipe ispisial : levneg rostet mod an Naoned.

 

Et en français...

C’est Brewen Favrau que nous invitons cette semaine. Ce jeune musicien a appris à jouer du uilleann pipes à l’âge de 18 ans, alors qu’il était en voyage en Irlande. Il joue au sein du groupe Insch, que l’on écoutera pendant l’émission et qui vient de sortir un album, Daffy’s trip. Nous évoquerons aussi avec lui les voyages qu’il a faits.

Nous suivrons Thelo Mell jusqu’à Saint-Cadou, à Streat ar Skol, à la rencontre d’Yvon Gouez, qui gère ce grand studio d’enregistrement, au cœur des Monts d’Arrée.

Yann-Herle Gourves est allé à Morlaix pour cuisiner avec Dylan, cuisinier professionnel et qui nous a concocté une recette spéciale: du lieu à la sauce au beurre façon nantaise.
Brewen Favrau, war Bali Breizh d'ar sadorn 31 a viz Meurzh 2018

 

Exposition War à la Courrouze