bretagne
Choisir une région

Na petra 'ta

Logo de l'émission Na petra 'ta

Na petra 'ta : al laezh/le lait

© Bali Breizh
© Bali Breizh

Son parcours, sa composition, sa conservation et ses différentes transformations, cette semaine nous parlons du lait dans Na petra ‘ta !

Par Sonia Zaoumi

Pour cela Tudu est parti rencontrer Brendan et ses vaches laitières à Carnoët et nous emmènera ensuite dans les usines de Laiterie Le Gall à Quimper pour apprendre les secrets de fabrication du beurre.
Et comme toujours les séries accompagneront nos deux scientifiques : Au dodo, Malo, Petit Homme et Skiantoù Sichant.

Vous aussi, si vous avez des questions, envoyez-les à Erell et Tudu : napetrata@francetv.fr

 
Na petra 'ta : al laezh

E hentad, e zanvezenn, penaos e vez miret ha petra vez graet gantañ…
Ar sizhun-mañ e vo lakaet ar gaoz war al laezh e-barzh Na Petra ‘ta.

Bet eo Tudu o kejañ gant Brendan hag e saout-laezh e Karnoed. War-lerc’h, kas a raio ac’hanomp koste Kemper, da weladenniñ labouradeg laezh Le Gall e Kemper evit deskiñ ar sekredoù evit fardañ amann.

Evel bep sizhun e vo kinniget heuliadoù evit ambroug ar skiantourien vihan : Da gousket, Malo, Den bihan ha Skiantoù Sichant.


M’ho peus goulennoù, kasit anezho da Erell ha da d/Tudu : napetrata@francetv.fr